موز = طلح = Banana موز، میوه درختی است که در جاهای گرمسیر و مرطوب به ثمر می رسد. برگهایش بسیار دراز و عریض است، درازی برگها تا ۲ متر می رسد. میوه آن ابتداء در غلاف صنوبری شکل قرار دارد سپس میشکافد و خوشه پدیدار می شود و در هر خوشه بیش از ۱۰۰ دانه میوه وجود دارد. میوه موز بسیار خوشمزه و خوش طعم و لذيذ است، درخت موز در حدود ۳ متر ارتفاع دارد. معمولا موز را به صورت نارس از درخت چیده و در میان کاه می گذارند تا زرد و شیرین گردد. ولی در تجارت به وسیله مواد شیمیایی مانند اتیلن و استیلن رنگ موز را زرد می کنند. این میوه در جنوب ایران تولید می شود. موز را در زبان عرب «طلح» می گویند. قسمتهای مورد استفاده از درخت موز در غذا و درمان عبارتند از: میوه – پوست میوه
1- از مصرف موزهای سبز و كال و یا کهنه و سیاه خودداری کنید. ۲- موز برای کسانی که نمی توانند مواد قندی را به خوبی هضم کنند و یا مبتلا به ورم روده، مرض قند یا چاقی هستند زیان آور است. ٣- زیاده روی در مصرف موز، باعث ایجاد حساسیت بدن می شود و موجب خارشهای شدید می گردد. ۴- اگر موز خوب جویده نشود، در معده تخمیر شده تولید گاز می کند. لذا باید کاملا با آب دهان مخلوط شود.